Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Polévka Madloch

Polévka Madloch

Olej (sádlo), 2 cibule, 500 g brambor, sůl, pepř, sladká paprika, divoké koření (bobkový list, tymián, nové koření), 1 l vody, 200 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky

Na oleji nebo sádle usmažíme cibulku a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a orestujeme. Pak zalijeme vodou a necháme vařit doměkka. V dalším hrnci si uděláme vývar z divokého koření. Vývar přidáme k bramborám. Vše zahustíme smetanou a hladkou moukou.

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz