Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Pampušky naší tetky

5 dl mléka, 40 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, necelá kostka droždí, 5 dkg cukru, 1,5 dl kyselé smetany, 10 dkg povidel, 8 dkg tvarohu a podle potřeby sůl

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme sůl, rozmícháme vejce, mouku, cukr a vše šleháme tak dlouho, až se vytvoří hladké těsto jako na lívance. Těsto necháme na teplém místě vykynout. Do máslem vymazaného lívanečníku naléváme naběračkou připravené těsto a pomalu po obou stranách pečeme do zlatova. Hotové lívance klademe na vyhřáté talíře, pomažeme povidly, posypeme tvarohem a polijeme kyselou smetanou. Podáváme vždy teplé.

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz