Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Kalendář akcí - archiv

Česká chuťovka

Slavnostní předávání cen vítězům soutěže „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek ČESKÁ CHUŤOVKA 2012“ se uskuteční dne 18. 10. 2012 v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné

Soutěž o nejlepší houskový knedlík a omáčku Perla české kuchyně

V 6. ročníku klání se sejdou v pátek 16. listopadu 2012 v hotelu InterContinental v Praze 1 desítky českých a slovenských kuchařů. v sobotu 17. listopadu 2012 se přijedou ucházet o přízeň Pražanů takém kuchaři ze sousedních zemí.

- to je název v pořadí 2. konference věnované fenoménu farmářských trhů a pořádá ji Národní zemědělské muzeum ve svých prostorách na pražské Letné (Kostelní 44, Praha 7) dne 11.12.2012 od 9 hodin.

GO a Regiontour 2013 - Brno, 17. - 20.1. 2013, www.bvv.cz/regiontour

Novinkou je RegFoodFest.

 

 

 

XXIII. ročník Reprezentačních slavností piva v Táboře

 Reprezentační slavnosti piva 2013 v Táboře se konají od 6. do 9. února. Odborné anonymní degustace soutěže o Zlatou pivní pečeť a Zlatý český pramen začínají 5. února. Porotu čeká náročný maratón – do soutěže je už přihlášeno na 550 vzorků piva a 20 druhů minerálních vod.

7. ročník gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL 2013 se uskuteční 7. – 10. 2. 2013 souběžně s 22. ročníkem veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2013 a GOLF SHOW 2013 na Výstavišti v Praze, Holešovicích - http://www.top-gastro.cz/

Konference, která se koná dne 13.3. 2013 v Brně, v hotelu Holiday Inn

http://www.konference.org/potraviny2013/

13. ročník Konference o cestovním ruchu

Ekonomické fórum cestovního ruchu  30. května 2013 v Praze

http://www.magconsulting.cz/article.aspx?ArticleID=1285

Pro ty z Vás, kteří plánují vyrazit k nám do Velkých Pavlovic na Noční otevřené sklepy aneb Víno v oranžovém, máme dobrou zprávu. Na portál www.slevymojemesto.cz jsme umístili možnost zakoupení omezeného počtu vstupenek v ceně 400,-!!! Těšíme se na setkání s Vámi v dobré náladě a uvolněné atmosféře. Na viděnou v sobotu 6. července.
Najdete na: www.vinarstvilacina.cz

Pohádkové království pořádá v roce 2013 22 kulinářských zážitků

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz